National Geographic juni in het teken van #STOPMETPLASTIC
zaterdag 26 mei 2018

National Geographic juni in het teken van #STOPMETPLASTIC

National Geographic staat in juni in het teken van #STOPMETPLASTIC. Met een campagne op tv, online en in het magazine vraagt de zender aandacht voor de groeiende hoeveelheid plastic afval in de oceanen. National Geographic moedigt aan om zes plastic voorwerpen in de ban te doen: wattenstaafjes, rietjes, koffiebekertjes, tasjes, bestek en flesjes.

Actrice en sociaal onderneemster Hanna Verboom, YouTuber Wouter van der Vaart (Dodo) en kunstenaar Merijn Tinga zijn de ambassadeurs van de actie. Van der Vaart vertegenwoordigt het tijdschrift National Geographic Junior. In zijn video’s geeft hij tips aan zijn jonge fans over hoe ze in actie kunnen komen. Tinga voert al langer actie tegen plasticvervuiling. Om de problemen in kaart te brengen, surfte hij op een board van afvalplastic over de Rijn van Zwitserland naar Nederland. Dit leverde hem de bijnaam ‘plastic soup surfer’ op. Zijn documentaire Source To Sea wordt 4 juni uitgezonden op National Geographic.

Hanna Verboom interviewt oprichters van Nederlandse anti-plasticinitiatieven als The Great Bubble Barrier, Plastic Soup Foundation, Stichting De Noordzee, Plastic Soup Surfer, Join The Pipe, By The Oceans We Unite en Searious Business. De interviews zijn zowel online als op tv te zien.

Verboom: “Alles wat we gebruiken heeft invloed op de wereld om ons heen. Dat is een confronterend, maar ook hoopvol gegeven. Kleine aanpassingen kunnen grote impact hebben. Met name wegwerpplastic is hier een goed voorbeeld van. We gebruiken het dagelijks, maar het breekt niet af. Dit met grote gevolgen voor mens en natuur. Terwijl het zo simpel is om het te weigeren, te recyclen en op te rapen.”

Bron: BM/National Geographic

 

Bericht delen