dinsdag 16 januari 2018

Natasja Froger presenteert Echt Scheiden

Vanaf woensdag 29 februari is Natasja Froger als presentator te zien in het nieuwe RTL 4-programma Echt Scheiden. In dit programma begeleidt zij samen met scheidingscoach Yolande de Best-Meijer scheidende ouders naar een zo ideaal mogelijke situatie met hun kinderen.

“Scheidingen zijn nooit leuk, zeker niet als er kinderen in het spel zijn. Als kind van gescheiden ouders weet ik wat dit met je doet. Ze zijn er vaak de dupe van en daarom staat juist hun belang centraal in dit programma. We hopen hiermee deze vervelende periode voor de kinderen wat te kunnen verlichten”, aldus Froger.

Het aantal echtscheidingen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Eén op de drie kinderen krijgt nog voor hun 16e te maken met een scheiding van hun ouders. Vaak zijn de ouders dusdanig verwikkeld in een onderlinge strijd dat er geen goede communicatie meer mogelijk is. Met alle gevolgen van dien voor de kinderen. In Echt Scheiden staat het belang van de kinderen centraal. Want al zijn de ouders niet meer samen, de rol van vader en moeder gaat door.

De scheidingscoach geeft adviezen en opdrachten en werkt met de stellen aan een echtscheidingsconvenant dat door beide partijen moet worden ondertekend. Het doel is om de koppels weer zonder conflicten met elkaar te laten communiceren zodat ze samen goede ouders kunnen zijn.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen