dinsdag 16 januari 2018

MPJC interactief met realtime votingsysteem

De mening van het publiek telt tijdens het Mediapark Jaarcongres 2014 op 26 juni. Bezoekers kunnen via hun mobiele devices direct reageren op vragen van sprekers of congresorganisatie. En hun antwoorden zijn in principe onmiddellijk beschikbaar. Verwerkt in staafdiagrammen op het grote scherm bijvoorbeeld, of als input voor de spreker.

Daarmee is het event interactief, zoals je van een mediacongres voor en door mediaprofessionals mag verwachten. De applicatie is afkomstig van Prographics, specialist in het verrijken van televisie en events met graphics en live data. Bezoekers kunnen via hun mobiele devices inloggen op een speciale webpagina en daar antwoord geven op vragen van sprekers of de organisatie. “Bij ja/nee-vragen, meerkeuzevragen of vragen waarin mensen een cijfer moeten geven, kunnen we in feite binnen een paar seconden de antwoorden op het scherm presenteren, in cijfers of grafisch,”, aldus Leonie Rotermundt, manager Prographics.

Het bedrijf – verantwoordelijk voor het overgrote deel van de graphics op tv en voor de gehele vidiwall van Ziggodome – heeft jarenlange ervaring met het visualiseren van votingdata bij quizzes en verkiezingen. De organisatie van het Mediapark Jaarcongres gebruikt Voting essentials onder meer om interactie met het publiek te krijgen rondom de drie thema’s: Data, Video en Social. Leonie Rotermundt: “Voor elk evenement moet een aparte webpagina of app worden gemaakt die wordt gekoppeld aan een database en aan onze graphics engines. Daarnaast is een goede wifi-verbinding een absoluut vereiste. En je hebt een redacteur nodig met stalen zenuwen die alles in de gaten houdt.”

Drie dagen voor Mediapark Jaarcongres is de tool al te bekijken en kunnen vragen voor sprekers ingestuurd worden. Hou www.mediaparkjaarcongres.nl in de gaten voor de laatste informatie.

Bron: iMMovator

 

 

Bericht delen