dinsdag 16 januari 2018

Minister Van Bijsterveldt spreekt op Jaarcongres

Op donderdag 23 juni aanstaande vindt de vierde editie van het Mediapark Jaarcongres plaats in Studio 21 op het Media Park in Hilversum. Centraal staat het beeld van de toekomst: welke innovaties gaan het leven van de mediaconsument en -professional veranderen?

Minister Marja van Bijsterveldt van OCW zal in de vorm van een videospeech voor het eerst haar plannen rondom het mediabeleid toelichten. In juni verschijnt tevens de eerste versie van het onderzoek naar de publieke omroep, dat in opdracht van OCW wordt uitgevoerd door de Boston Consulting Group.

Het Jaarcongres besteedt daarnaast onder meer aandacht aan connected tv, apps en crossmediale projecten waarbij social media en omroepen bij elkaar komen.

Het programma kent tevens de volgende onderdelen en bijdragen:

•  Keynote speech van Bert Habets, CEO RTL Nederland.
•  Dick Molman (CEO Sanoma Media Netherlands) over de overname van SBS.
•  Bijdragen van media-ondernemers als: Roeland Stekelenburg (NL Buzz), Henk Hagoort (NPO) en internationaal entrepreneur Kevin Slavin (Area/Code).
•  Uit het lab: het 4K scherm van het FascinatE project (Format-Agnostic SCript-based INterAcTive Experience) van TNO, de BBC en anderen, dat kijkt hoe hele hoge resolutie televisie het televisie maken verandert.
•  Erik van der Hoff presenteert een quiz over 60 jaar tv.
•  En een Innovatieplein met bijzondere demonstraties, pitches en technologieën.

Meer over het programma is te vinden op www.mediaparkjaarcongres.nl.

Bron: Immovator/Broadcast Magazine

Bericht delen