woensdag 17 januari 2018

IBC live te volgen op Media Park

Op het Media Park is volgende week live te volgen wat er gebeurt tijdens IBC, de grote broadcast beurs in Amsterdam. In samenwerking met een aantal partners wordt er vanuit een mobiele studio op de beursvloer live radio gemaakt.

In het radioprogramma wordt live verslag gedaan van de beurs en komen mediaprofessionals aan het woord. New Business Radio is verantwoordelijk voor de programmering van de radioshow, waarin MediaMatters een deel van de startup-programmering op zich neemt. Ericsson verzorgt de radiofaciliteiten in de mobiele studio, die beschikbaar is gesteld door Eventrent. Verder is de mobiele studio een ontmoetingsplek voor de (Nederlandse) media-industrie. Deze dient als start- en eindpunt voor de begeleide tours die iMMovator op de IBC verzorgt.

Mark Achterberg (Media Park): “Door deze samenwerking tussen verschillende organisaties op het park kunnen we mediaprofessionals en startups een bijzonder podium bieden tijdens de IBC. Bovendien is het een snelle en effectieve manier om op elk uur van de dag volledig op de hoogte te zijn van wat er op de beursvloer gebeurt, helemaal van nu.”

Josbert van Rooijen (Ericsson): “Ericsson blij is deel te nemen aan deze samenwerking, omdat wij verbinden door onze media en connectiviteitsoplossingen. Wij laten hier tevens zien wat we op het gebied van radio en events te bieden hebben.”

Jaco Bal (New Business Radio): “We hebben veel zin om live verslag te mogen doen van ‘s werelds meest toonaangevend media event. We zenden dit lineair uit en stellen de content achteraf beschikbaar door middel van podcasts. En het mooie van internetradio is dat iedereen in de wereld mee kan luisteren, waar en wanneer zij willen. Passend voor zo’n internationale beurs als de IBC.”

In het radioprogramma van MediaMatters is veel aandacht voor het Startup Forum dat op zondag 17 september plaatsvindt op de IBC. Daar krijgen mediabedrijven en investeerders de gelegenheid om startups te ontmoeten. Bert Kok (MediaMatters): “Het is geweldig dat de IBC met het Startup Forum extra aandacht geeft aan startups in de media. Voor ons een goede aanleiding om over startups en innovatie door te praten in ons programma. We gaan zorgen voor een inspirerende programmering met de meest spraakmakende startups. Voor mediaprofessionals een mooie gelegenheid om zich te laten informeren over de parels die op de gigantische beursvloer van de IBC te vinden zijn.”

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Mediapark Management/BM

 

Bericht delen