Mediamensen bundelen krachten voor de zorg
dinsdag 24 maart 2020

Mediamensen bundelen krachten voor de zorg

Producers, regisseurs, redacteuren en tv-producenten zetten gezamenlijk hun expertise in om hulpacties in de zorg te ondersteunen. Het collectief Media voor Zorg staat de zorg bij in de strijd tegen corona en voert momenteel de campagne #inleveren om het Rode Kruis te helpen bij het inzamelen van medische beschermingsmiddelen.

Veel BN-ers als YouTuber Kalvijn, presentatrice Shelly Sterk, cabaretier/presentator Klaas van der Eerden, presentator Viktor Brand, radio-dj Marieke Elsinga en cabaretière Claudia de Breij steunen het initiatief en hebben een oproep online geplaatst.

Door het coronavirus is er een drastisch tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen, veiligheidsbrillen en desinfecterende gel. Initiatiefnemer Tim van Gils die als freelance regisseur door de huidige situatie ineens meer tijd had, besloot om aan deze noodkreet gehoor te geven. Samen met collega’s Erik van der Hoff (voorheen producent BlazHoffski, presentator, zanger) en Pieter Cerutti (uitvoerend producent tv) startte hij het initiatief Media voor Zorg. Binnen een paar dagen is het initiatief uitgegroeid tot een groep van meer dan 500 regisseurs, producers, redacteuren, koeriers, runners, cameramensen en editors die met hun vrijgekomen tijd de acties in de zorg ondersteunen op het gebied van PR, research en logistiek.

Regisseur Tim van Gils: “In deze bizarre tijd zitten veel mensen thuis met een knagend gevoel. Je wilt graag iets doen om de crisis het hoofd te bieden en je nuttig maken, maar je weet niet zo goed wat. Toen een familielid in de zorg mij vroeg of ik kon helpen om media-aandacht te krijgen voor de ernstige tekorten aan medische beschermingsmiddelen twijfelde ik geen moment.”

Producent en presentator Erik van der Hoff: “In deze onzekere tijden word je toch blij en hoopvol van die honderden mensen die klaar staan om te helpen. Het is echt bijzonder. Presentatoren, producers, redacteuren en regisseurs, iedereen wil iets doen. Facilitaire bedrijven die normaal camera’s en crew leveren rijden nu door het land om al die noodzakelijke spullen zoals mondkapjes op te halen.”


Erik van der Hoff, Victor Brand, Kalvijn, Dieuwertje Blok, Klaas van der Eerden en Jeroen Woe doen een dringende oproep

Media voor Zorg ondersteunt het Rode Kruis bij het verzamelen van medische beschermingsmiddelen voor de zorg met de campagne #inleveren. Het collectief genereert zoveel mogelijk PR, maar helpt ook en vooral in praktische zin, door middel van een 30-koppig bel-team dat stad en land afbelt voor middelen en een netwerk aan koeriers die op pad gaan om de gevonden beschermingsmiddelen overal op te halen en bij het Rode Kruis af te leveren. De overheid distribueert vervolgens de middelen onder de zorginstellingen.

Bron: Media voor Zorg/BM

Bericht delen