MediaLane verwelkomt Ellen Danhof als Directeur TV
vrijdag 6 maart 2020

MediaLane verwelkomt Ellen Danhof als Directeur TV

MediaLane verwelkomt per 1 mei 2020 Ellen Danhof. Ellen is momenteel werkzaam als Manager Content Productie bij de EO en gaat bij MediaLane aan de slag als Directeur TV. Zij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling, creatie en de dagelijkse leiding van de TV-afdeling van MediaLane.

MediaLane is zes jaar geleden opgericht door Iris van den Ende en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot media en live-entertainment productiebedrijf, gevestigd in Nederland en Duitsland.

Iris van den Ende, CEO MediaLane: “Het bedrijf heeft sinds de oprichting zes jaar geleden een enorme groei doorgemaakt. Wij zijn begonnen als TV-producent en inmiddels hebben we onze activiteiten uitgebreid met live-entertainment én theater. Gezien de groei is er binnen MediaLane behoefte ontstaan aan een directeur voor afdeling TV. Ik ben ontzettend blij dat Ellen Danhof deze rol wil gaan vervullen. Ellen is van oorsprong een televisiemaker en met haar leidinggevende ervaring en haar energie past ze ontzettend goed bij ons bedrijf. Voor mijn gevoel zijn wij nog maar net begonnen en liggen er nog veel kansen voor MediaLane TV, ik verheug me erop om dit met Ellen verder uit te bouwen.”

Ellen Danhof: “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. De breedte van MediaLane’s portfolio, het niveau van de talenten waarmee intensief wordt samengewerkt én de persoonlijke, passievolle manier waarop binnen MediaLane wordt geproduceerd, spreken mij erg aan. Ik vind het een eer om mee te kunnen gaan bouwen aan de TV-tak van een mediabedrijf met dergelijke groeipotentie.”

Als onafhankelijke televisieproducent werkt MediaLane voor zowel de publieke als de commerciële omroepen en digitale broadcasters in Nederland. De producties zijn uiteenlopend: van groot amusement tot dramaserie en van reality tot infotainment. MediaLane is producent van onder meer Op Goed Geluk, Even Tot Hier, TV Show, Ellie op Patrouille, Ranking The Stars, Kees & Co, Lang Leve de Muziekshow, Erica op Reis, Max Masterclass, Paul Pakt Uit!, André Hazes – Ik haal alles uit het leven en het Musical Awards Gala.

Naast televisieprogramma’s creëert en produceert MediaLane live-entertainment op arenaformaat in Nederland en België. Voorbeelden zijn Holland Zingt Hazes, André Hazes Live in Ahoy, Space Xperience en The Christmas Show (in samenwerking met RTL). MediaLane is dit jaar uitgebreid met een theaterafdeling. MediaLane Theater produceert dit seizoen Hello, Dolly!, Waitress en de eerste eigen originele musical From Diana with Love, die als nieuwe titel wordt ontwikkeld. In 2018 is MediaLane Germany opgericht en inmiddels is het eerste eigen theater in Berlijn geopend: Club Theater Berlin.

Bron: MediaLane/BM
Foto: Willem Jan de Bruin

Bericht delen