MAX komt met het Nationaal Stressdebat
vrijdag 14 juni 2019

MAX komt met het Nationaal Stressdebat

Op dinsdag 9 juli om 20.35 uur op NPO 2 zendt MAX het Nationaal Stressdebat uit: 85 minuten live-televisie over hoe Nederland aan stress ten onder lijkt te gaan. De presentatie is in handen van Elles de Bruin en Cees Grimbergen.

Ons land gaat gebukt onder stress, veel stress. Een burn-out is inmiddels volksziekte nummer één. Van basisschoolleerlingen die te veel hooi op hun vork hebben, tot oudere mantelzorgers. Van naar perfectie strevende studenten, tot overbelaste leerkrachten, agenten en verpleegkundigen. Hun bloeddruk stijgt, ze slapen slecht, piekeren veel en met het lood in de schoenen beginnen ze aan wéér een nieuwe dag. Totdat… het licht uitgaat en ze uitgeblust en lusteloos thuisblijven.

Het MAX-programma Nationaal Stressdebat ontrafelt waarom het ons niet lukt tot rust te komen. Is het de jachtige samenleving? Zijn het de sociale media? Of willen we zelf te veel in een wereld waar alles mogelijk lijkt? En een wereld waarin we niet meer uit de voeten kunnen met ongeluk, tegenslag en luie, lege dagen. En dan wil iedereen ook nog eens mooi, slim en succesvol zijn, wat niet voor iedereen is weggelegd.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen