Maurits Spijkerman partner bij NewBe
woensdag 23 februari 2022

Maurits Spijkerman partner bij NewBe

Maurits Spijkerman is als aandeelhouder toegetreden tot het snelgroeiende productiebedrijf NewBe. In zijn rol als Creative Producer is Maurits eindverantwoordelijk voor NewBe’s nieuwe Family Entertainment label, waaronder alle Kids, Young Adult en Family titels vallen, zowel scripted als non-scripted.

Onder de creatieve leiding van Maurits wist het nieuwe label afgelopen jaar veel succes te boeken. Zo stonden De Nog Grotere Slijmfilm en Meskina vorig jaar in de jaarlijkse box-office top-10 lijst van best bekeken Nederlandse bioscoopfilms.

Geen andere producent had twee titels in deze top 10. Bovendien dingt de Zapp-dramaserie Mijn Kleine Grote Broer dit jaar als finalist mee naar de prestigieuze Prix Jeunesse en werd de Misfit-franchise geprolongeerd met een achtdelige Netflix Original serie.

NewBe is vorig jaar gestart met een nieuwe werkwijze, waarin gewerkt wordt vanuit een label structuur. Van High End Fictie, Docs & Reality, International tot Family Entertainment. Elk label wordt creatief geleid door een creative producer, in samenspraak met een productionele counterpart.

Naast Maurits zijn inmiddels alle label eigenaren (Tarik Traidia, Laura Veenema, Moïse Emonts) ook partner geworden bij NewBe. Jeroen Koopman, founder en creative producer: “Maurits is mijns inziense en van de grootste talenten in de markt. Zowel in de initiatie als creatieve begeleiding van projecten. Hierbij heeft hij altijd sterk kwaliteit en doelgroep in het vizier, waardoor producties zowel in de bioscoop, bij de grote streamers als op tv in alle ‘best bekeken’ fictie en non-fictie lijstjes terecht komen. Hem nu ook als partner aan NewBe te kunnen binden, geeft ons nog meer vertrouwen en kracht naar de toekomst toe.”

Maurits Spijkerman: “Toen ik drie jaar geleden bij NewBe kwam werken, was het mijn doel om herkenbare, verbindende en optimistische producties te maken voor een breed publiek. Ik ben ongelooflijk trots dat deze kernwaarden inmiddels zijn verankerd in het Family Entertainment label waarin ik samen met bevlogen makers producties kan realiseren en een wereldwijd publiek kan bedienen. Ik voel me ongelooflijk vereerd dat ik samen met zo’n sterk team als partner mag bouwen aan de toekomst van NewBe.”

Bron: NewBe/BM
Foto: Wessel de Groot/NewBe

Bericht delen