Matheu vertegenwoordigt Nederland op Junior Eurovisie Songfestival
zondag 29 september 2019

Matheu vertegenwoordigt Nederland op Junior Eurovisie Songfestival

Matheu Hinzen (13) gaat Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Gliwice-Silesia, Polen op 24 november. Na maanden van voorbereiding hebben de vier acts van het Junior Songfestival 2019 zaterdagavond live vanuit theater Hanzehof in Zutphen alles gegeven in de finale, gepresenteerd door Romy Monteiro en Buddy Vedder.

Het is Matheu die zich de winnaar van het Junior Songfestival 2019 mag noemen. Met zijn nummer Dans met jou wist hij de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen. De vakjury, bestaande uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley, en kinderjury Anna en Max & Anne, had de zware taak om de finale-acts te beoordelen. Door drie keer 12 punten van de vakjury, kinderjury en de kijkers thuis werd duidelijk dat Matheu genoeg punten had om de finale overtuigend te winnen. 6Times werd tweede met 28 punten, op de derde plaats eindigde MOVES met 27 punten en Mannes werd vierde met 26 punten.

De jury over de winnaar: “Wat een podiumbeest! Dit is echt een internationale act. Hij speelde met de camera en ging er voor, heel zelfverzekerd. Hij doet gewoon wat hij moet doen. Hij heeft echt het totale pakketje. Die uithalen heeft hij genaild, dus wij waren erg onder de indruk.”

Matheu gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival. Deze voorbereiding is elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube kanaal. Vanaf 26 oktober wordt er elke zaterdag een update over de Junior Songfestival-winnaar door Zapplive uitgezonden. Op NPO Zapp is vanaf 19 november elke dag een Junior Eurovisie Update te zien, waarin de belevenissen van Matheu te volgen zijn.

Het Junior Eurovisie Songfestival is zondag 24 november live om 16.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp. Matheu Hinzen speelde eerder in 2015 de rol van de kleine André Hazes in de speelfilm Bloed, zweet en tranen. Daarna kreeg hij in 2016 een hoofdrol in de musical Ciske de Rat.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Marc Mingels

Bericht delen