dinsdag 16 januari 2018

Master Media Innovation naar Hilversum

De gemeente Hilversum en iMMovator slaan de handen ineen om een master voor mediaprofessionals naar Hilversum te halen. De ‘Executive Master in Media Innovation’ van NHTV is de enige master gericht op media-innovatie op strategisch niveau in Nederland.

De wereld van tv, radio en media is in beweging, second screen doet zijn intrede, mobiele toepassingen worden gemeengoed en businessmodellen veranderen. In deze dynamische media industrie is continue bijscholing noodzakelijk. Deze Master is ontwikkeld door de Academy for Digital Entertainment, onderdeel van het internationaal georiënteerde NHTV uit Breda.

De Master is ontwikkeld voor professionals in de media. Deelnemers worden getraind met een analytisch oog naar de ontwikkeling van de digitale media te kijken. Dit gebeurt vanuit verschillende (academische) disciplines: technologie, mediatheorie, economie/businessmodellen en communicatiestudies. Deze onderwerpen worden in modules aangeboden, gevolgd door een afstudeertraject.

Het doel van de studie is deelnemers in staat te stellen om innovatieve, marktgerichte mediaproducten te kunnen ontwikkelen, die ook daadwerkelijk worden gebruikt. In de huidige opzet met 10 sessies van 2,5 dag elk, is het mogelijk binnen 1 jaar een ‘Professional Master’ titel te behalen.

Bron: iMMovator

Bericht delen