Martine van Os naar Corsica en Sardinië voor We zijn er Bijna!
woensdag 2 augustus 2023

Martine van Os naar Corsica en Sardinië voor We zijn er Bijna!

De eilanden Corsica en Sardinië staan op het programma in een nieuw seizoen van de serie We zijn er Bijna!. Omroep MAX-presentatrice Martine van Os pakt voor de twaalfde keer haar koffers voor een nieuwe groepskampeerreis.

Dit keer gaat de reis over de Franse en Italiaanse eilanden in de Middellandse Zee. Bekijk hieronder de beelden van de trailer van het nieuwe seizoen. De zesdelige serie is te zien vanaf dinsdag 15 augustus om 21.20 uur bij MAX op NPO 1.

De MAX-groepskampeerreis met eigen caravan of camper blijft populair onder gepensioneerden die het werkende leven achter zich hebben gelaten. De georganiseerde trektocht van tweeëndertig dagen begint dit jaar in de buurt van de Italiaanse havenstad Livorno. Op deze camping ontmoeten de deelnemers elkaar voor het eerst.

Dit seizoen van We zijn er Bijna! bestaat de groep uit achttien echtparen, twee buurvrouwen en één alleenreizende man: Koos. Hij gaat mee als assistent reisleider. Zelf zegt hij hierover: “Ik ben van de afdeling improvisatie, dus ik sta klaar voor alles wat niet gepland is en waar mensen hulp bij nodig hebben.” Koos biedt op deze manier al zeventien jaar met name technische hulp bij ongelukken tijdens georganiseerde kampeerreizen.

Zijn vrouw Anne-Mieke blijft thuis: “Zij weet hoe leuk ik dit vind en ze gunt me dit jaarlijkse uitje”, aldus Koos. Aan zijn voorbereidingen zal het niet liggen: zijn fourwheeldrive camper ligt vol met gereedschap, moeren, boutjes, kabels en brandblussers. Primeur dit jaar zijn twee extra gasten in de groep: Sita en Nola. Deze labrador en bordercollie mogen met hun baasjes mee op reis. Voor Hans en Nel gaf het de doorslag om voor deze reis te kiezen: “Als Sita niet mee zou mogen, dan zouden wij ook niet gaan.”

De reis van tweeëndertig dagen begint met een overtocht per ferry naar Bastia, de grootste havenstad van Corsica. Via de ruige noord- en westkust van het Franse eiland reist de groep in dertien dagen naar Bonifacio in het zuiden, waar de overtocht naar Sardinië wordt gemaakt. Op dit Italiaanse eiland trekt de groep in twintig dagen langs campings met stille stranden en diepblauwe zee.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen