Marjon de Hond keert terug als weervrouw op RTL 4
dinsdag 11 juni 2019

Marjon de Hond keert terug als weervrouw op RTL 4

Marjon de Hond keert negen jaar na haar vertrek bij het NOS Journaal terug als weervrouw. Op donderdag 13 juni presenteert ze in de uitzending van EditieNL om 18.15 uur haar eerste weerbericht in dienst van RTL Nederland.

Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer.

Voor Marjon de Hond kwam de kans bij RTL Weer en Buienradar op een goed moment: “Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.”

Met de komst van Marjon de Hond is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team versterking van nieuw talent. RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Meteoroloog Martijn Dorrestein maakt de overstap van Defensie naar RTL en wordt opgeleid tot all-round weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken.

RTL Weer en Buienradar vormen samen het grootste weerplatform van Nederland met gemiddeld ruim 1,5 miljoen unieke bezoekers per dag op de website en apps én dagelijks ruim 1,5 miljoen kijkers naar het RTL Weer. Buienradar ontving van vakblad Emerce de prijs voor Beste Website van het Jaar 2018.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen