dinsdag 16 januari 2018

Marga Bult op OUTtv

Oud-Songfestival-deelneemster Marga Bult presenteert samen met Jens Geerts vanuit Wenen het televisieprogramma Vienna Calling op Lifestylezender OUTtv. Marga nam in 1987 deel met haar liedje Rechtop in de Wind, waarmee ze als vijfde eindigde.

Het programma zoomt in op alle ontwikkelingen rond het festival, spreekt met de huidige deelnemers, experts en voormalige winnaars, doet verslag vanaf de openingsceremonie en is aanwezig bij de diverse optredens. OUTtv reikt ook de jaarlijkse OUTmusic Award uit. Deze wordt toegekend aan de winnaar van de OUTtv poll. Hierin stemmen OUTtv-kijkers op het land dat volgens hen de overwinning verdient.

Marga Bult: “Het is heel bijzonder dat OUTtv mij bijna dertig jaar later heeft gevraagd dit spektakel weer te mogen meemaken; het blijft één van de mooiste momenten in mijn muzikale carrière. Ik kijk reikhalzend uit om mezelf weer te laten onderdompelen in de sfeer, de deelnemende artiesten te ontmoeten en te zien hoe het festival zich ontwikkeld heeft. Ook de positieve boodschap die Conchita Wurst Europa vorig jaar wist mee te geven, inspireert mij.”

‘Vienna Calling’ is niet het enige programma dat OUTtv uitzendt met het Eurovisie Songfestival als thema; presentator Jens Geerts doet dagelijks rond de klok van 21:30 uur in de rubriek ‘OUTtv Update’ verslag van de belangrijkste highlights en het muziekclipprogramma ‘OUTmusic’ zendt dagelijks de meest memorabele Eurovisiesongs uit. Voor de fans die alvast een voorproefje willen zien van de deelnemende artiesten in Wenen, kunnen op woensdag 6 en woensdag 13 mei om 21:25 uur kijken naar ‘Eurovision in Concert’. Marga Bult en Jens Geerts doen vanuit Wenen verslag op woensdag 20 en 27 mei om 21:25 uur.

Bron: OUTtv/Broadcast Magazine

Bericht delen