dinsdag 16 januari 2018

Marcus Wolter CEO Endemol Shine Noord-Europa

Marcus Wolter is benoemd tot CEO van Endemol Shine Noord-Europa. Wolter vervult die functie nu bij Endemol Shine Duitsland en krijgt er in zijn nieuwe baan de Scandinavische landen, Nederland en België bij.

Wolter blijft gestationeerd in Keulen en rapporteert direct aan Sophie Turner Laing, CEO van de Endemol Shine Group. Turner Laing: “Marcus is erin geslaagd de teams van Endemol en Shine in Duitsland bij elkaar te brengen en ondertussen de activiteiten verder uit te breiden. Zijn energie en leiderschap passen bij zijn nieuwe rol. Ik kan me geen betere CEO voorstellen in deze voor ons zo belangrijke markten.”

Wolter: “Ik vind het leuk om nauwer te gaan samenwerken met mijn collega’s in Noord-Europa. In al onze vestigingen werken uitzonderlijke talenten die garant staan voor de diversiteit van de output. Mijn doel is ervoor te zorgen dat we door samenwerking onze collectieve middelen en talenten inzetten om de kijkers in al deze markten zo goed mogelijk te bedienen.”

Wolter werkt sinds oktober 2008 bij Endemol Duitsland. Hij begon daar als managing director. Daarvoor werkte hij onder andere bij ProSiebenSat1 en als onafhankelijk producent.

Bron: Endemol Shine/Broadcast Magazine

Bericht delen