dinsdag 16 januari 2018

Marco Borsato nieuwe coach The Voice Of Holland

“Het is de beste talentenshow ooit,” zegt Marco Borsato. “En daarom neem ik graag plaats op de stoel van Jeroen van der Boom in The Voice Of Holland. Ik vind het een eer. John de Mol had me vorige keer ook gevraagd. Maar toen wilde ik eerst mijn eigen nieuwe album afmaken. Dat was erg belangrijk voor me om een ellendige periode af te sluiten. Nu ben ik er wel klaar voor,” zo zegt Borsato in De Telegraaf. 

“Spannend. Als coach in een talentenshow zitten is voor mij natuurlijk onontgonnen gebied. Ik blijf het liefste in mijn rol als zanger. Zal niet zo gauw een show gaan presenteren of zo. Maar dit blijft dicht bij de muziek. Er is zo veel respect voor het vak en voor de kandidaten. Ik heb grote bewondering voor John de Mol. Ik vind echt dat hij hiermee een verrassend concept heeft neergezet. En hij is bij mij aan het goede adres. Ik heb altijd al iets met jong talent. Niet voor niets is er een speciale TMF-award in het leven geroepen waarvoor ik veelbelovende mensen in het vak mag nomineren. In mijn shows in het Gelredome probeer ik ook altijd originele gasten te hebben om hen het stadiongevoel te gunnen. Ik vind het fijn om mijn ervaringen te delen.”

“Ik ga vooral eerlijk zijn. Ik hoop dat ik de mensen verder kan brengen met wat ik de afgelopen twintig jaar geleerd heb. Als je ziet wat Jeroen van der Boom bij Leonie voor elkaar heeft gekregen. Als je ziet hoe zij de show binnenkwam en hoe zij er uitging. Zij heeft veel stappen gemaakt. Haar heb je met de week beter zien worden. Kijk Ben Saunders was al goed. Die kwam geweldig binnen en die triomfeerde ook als geweldige winnaar. Daar zat nauwelijks verandering in. Ben zal nu de komende jaren nog beter worden. Maar ik vind die eerste stappen fascinerend. Als je talent echt een grote slinger kunt geven.”

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen