dinsdag 16 januari 2018

Marcia Luyten nieuwe presentator Buitenhof

Marcia Luyten wordt de nieuwe presentator voor de VPRO bij Buitenhof. In het nieuwe seizoen zal ze naast Pieter Jan Hagens (AVRO) één keer in de drie weken de presentatie van Buitenhof op zich nemen, dat in augustus zijn achttiende jaar ingaat. Het progromma is een coproductie van AVRO,VPRO en VARA. Wie namens de VARA de nieuwe presentator wordt, is nog niet bekend.

Luyten is econoom en cultuurhistoricus en werkt als journalist voor onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant en de VPRO. Zij was debatleider in onder meer Felix Meritis (De Globaliseringslezing), De Balie en De Rode Hoed. In 2008 publiceerde ze Ziende blind in de sauna, Hoe onze politiek, economie en cultuur ´Afrikaanse´ trekken krijgen. Dit najaar verschijnt bij De Bezige Bij Dag Afrika en in 2014 Het geluk van Limburg: een sociaal-culturele geschiedenis van de glorie en ondergang van de steenkolenmijnen. Tot eind 2010 woonde ze in Oeganda, tussen 2001 en 2003 in Rwanda.

Luyten: “Het is een grote eer dat ik Buitenhof mag presenteren. Ik hoop bij te dragen aan een levendig, inhoudelijk en scherp politiek debat.”

Bron: VPRO

Bericht delen