Marcel & Gijs van start met ruim 600.000 kijkers
dinsdag 6 juni 2023

Marcel & Gijs van start met ruim 600.000 kijkers

Maandagavond maakten Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman voor de eerste keer de talkshow Marcel & Gijs op SBS6, die Vandaag Inside tijdelijk vervangt.

VVD-kamerlid Thierry Aartsen en Omroep MAX-baas Jan Slagter waren te gast. Slagter sprak uitgebreid over de cancelcultuur in Nederland. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat grote namen als Matthijs van Nieuwkerk, Tom Egbers en Frans Klein te snel en te hard gestraft zijn.

Thierry Aartsen probeerde zich aan te sluiten bij de doelgroep van SBS6, zo is te zien in de video hieronder.

Eerder hebben Marcel en Gijs laten weten zelf niet zulke hoge verwachtingen te hebben van hun talkshow. “We mogen falen”, zeiden ze er zelfs over. De eerste uitzending trok 611.000 kijkers, marktaandeel 13,6 procent. In totaal hebben 1.681.000 personen een stukje van de uitzending gezien, maar velen haakten al snel weer af. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. De 611.000 kijkers zijn aanzienlijk minder dan de 1.093.000 kijkers die Vandaag Inside afgelopen vrijdag scoorde.

Marcel en Gijs zijn binnenkort weer te zien op NPO 3 met een nieuw seizoen van het BNNVARA-programma Media Inside, dat op 17 september van start gaat.

Bron: BM
Foto: Wessel de Groot/Talpa Network

Bericht delen