Marc Nelissen zendermanager NPO 1
zaterdag 30 maart 2019

Marc Nelissen zendermanager NPO 1

Marc Nelissen wordt de nieuwe zendermanager van NPO 1. Hij is de opvolger van Marcel Peek, die bijna vijf jaar geleden vertrok en wiens taak sindsdien werd ingevuld door Frans Klein, die tevens Directeur Video bij de NPO is. Afgelopen week kwamen hij en Nelissen in een laatste gesprek tot overeenstemming.

Marc Nelissen is een ervaren producent en regisseur. Hij bedacht onder andere Labyrinth, regisseerde de serie In Voor- en Tegenspoed en was bedenker en producent van de Musical Singalong. Zijn NTVF Producties neemt ook al jaren de productie van De Uitmarkt voor haar rekening.

Nelissen is bovendien verantwoordelijk voor de ontwikkeling van De Hallen Studio’s in Amsterdam, waar hij de scepter zwaait. “Beide werkzaamheden ga ik neerleggen, want ze zijn niet te combineren met mijn opdracht bij de publieke omroep,” aldus Nelissen in een reactie. “Zoals je weet zijn het nogal turbulente tijden en daar heb ik alle aandacht voor nodig.”

Hoewel Nelissen de nodige akkefietjes met de publieke omroep achter de rug heeft en bekendstaat als niet de makkelijkste, acht de NPO-leiding hem toch de juiste man op de juiste plaats, meldt de nieuwe zenderbaas. “Ze hebben zo lang gezocht dat ze uiteindelijk niet om me heen konden,” lacht Nelissen. “En binnen de salarisnorm! Maar zonder gekheid, ik heb een lang en goed gesprek met Frans Klein gehad, waarin we tot overeenstemming zijn gekomen over de koers van NPO 1: entertainment met inhoud.”

Waar dat in de programmering precies toe gaat leiden, wil Nelissen nog niet zeggen, maar twee dingen geeft hij wel vast prijs: Lingo keert vanaf 2 september terug in de vooravond op NPO 1 en EenVandaag verhuist naar NPO 2 en wordt TweeVandaag.

Bron: BM

Bericht delen