Lowlands 2022 uitgebreid te volgen bij NPO
woensdag 17 augustus 2022

Lowlands 2022 uitgebreid te volgen bij NPO

Thuisblijvende festivalliefhebbers hoeven dit jaar niets te missen van Lowlands. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus doet NPO verslag van het festival via radio, televisie en online.

Als doorgewinterde festivalzender is NPO 3FM aanwezig op het terrein van Biddinghuizen om de thuisblijvers, bezoekers en online volgers op de hoogte te houden van alle muzikale hoogtepunten.

Op NPO 3 is op zaterdag 20 augustus om 22.40 uur het verslag van VPRO 3voor12 op Lowlands te zien. Op zondag 21 augustus doet 3voor12 vanaf 21.50 uur verslag. De presentatie is in handen van Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten. Een week later, op zondag 26 augustus, zendt NPO 3 om 20.25 uur het programma Podium Zwart op Lowlands van Omroep Zwart uit. Het programma biedt een podium aan nieuwe en gevestigde talenten.

Een livestream van het festival is het hele weekend te volgen via themakanaal NPO 2 extra. Voor wie de festivalregistraties van dit jaar én vorig jaar terug wil kijken, kan terecht op NPO.nl/festival.

NPO 3FM doet vanaf 19 augustus live verslag van Lowlands vanuit de radiostudio op het festivalterrein. 3FM-dj’s spreken nieuwe talenten en gevestigde artiesten die optreden, ontvangen gasten in de studio en doen live verslag van alles wat zich afspeelt op het festivalterrein en zorgen zo voor de ultieme festivalbeleving zodat ook thuisblijvers niets hoeven te missen van Lowlands.

3FM heeft een eigen backstagelocatie waar exclusief artiesten optreden voor luisteraars en fans. De voltallige VPRO 3voor12-redactie deelt het hele weekend tips, maakt sfeerverslagen, foto’s, video’s en recenseert alle shows op 3voor12.vpro.nl en op de 3voor12 socials. De sessies op het festival zijn te horen én te zien via 3FM en 3FM.nl. Alle hoogtepunten zijn terug te zien op de online kanalen van 3FM.

Bron: NPO/BM

Bericht delen