Louis van Gaal heeft agressieve vorm van prostaatkanker
maandag 4 april 2022

Louis van Gaal heeft agressieve vorm van prostaatkanker

Louis van Gaal lijdt al sinds eind 2020 aan een heftige vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van het Nederlands elftal bekendgemaakt in het RTL-programma Humberto, waar hij zat om Louis – een film over zijn leven die volgende week in première gaat – te promoten. In de film komt zijn prostaatkanker ook ter sprake.

De spelers van Oranje, waarmee hij gewoon naar het WK in Qatar gaat, heeft de 70-jarige Van Gaal nooit iets verteld over zijn medische toestand. “Die weten het niet. Die zien een blos op mijn wangen en denken: wat een gezonde peer is dat. Dat ben ik natuurlijk niet.”

Filmmaker Geertjan Lassche maakte de film Louis die vanaf 14 april in de Nederlandse bioscopen te zien is via distributeur Dutch FilmWorks. In de film blikt hij terug op hoogte- en dieptepunten uit zijn kleurrijke leven; niet alleen zijn carrière, maar ook zijn achtergrond en gezinsleven.

Maar liefst drie jaar lang werd de huidige bondscoach gevolgd tijdens werk- en privémomenten. In de gesprekken die hij had samen met nationale- en internationale voetbalsterren, maar ook met zijn vrouw en dochters ontstaat een compleet beeld van de ontwikkeling van het fenomeen Van Gaal.

Bron: NOS/Filmtotaal/BM

Bericht delen