Lost wint Nationaal Filmfestival voor Scholieren
woensdag 17 januari 2018

Lost wint Nationaal Filmfestival voor Scholieren

Het dertiende Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NFFS) in Lelystad telde dit jaar maar liefst tweehonderd inzendingen. De jury van het grootste en belangrijkste filmfestival voor middelbare scholieren in ons land, nomineerde dertig onder- en bovenbouw producties. Er werden prijzen uitgeloofd in zes categorieën: fictie, 1 minuut, non-fictie, animatie, videoclip en beste acteur.

“Van de inzendingen van vorig jaar was het acteerniveau dusdanig hoog, dat wij besloten om ook een prijs voor de beste acteur/actrice in het leven te roepen”, aldus festivaldirectrice Dorée de Kruijk. Kersvers jurylid Iris Amber Stenger, actrice in SpangaS reikte samen met acteur en drievoudig prijswinnaar Nick Golterman de award uit aan Ynte Biemans. Zij speelt in Lost van Het Stedelijk Gymnasium ’s Hertogenbosch, dat ook de Lelystad filmprijs in de wacht sleepte.

De jury bestond verder uit YouTuber en acteur Niek Roozen, Jeroen Witjes (HAFF), scenaristen Arnout Vallenduuk en Sander Offenberg, Marije Veenstra (IDFA) en regisseur Eddy Terstall. De Kruijk: “We hebben nu een top-jury bij elkaar, die aansluit bij zowel jongerenmedia als de gevestigde filmwereld.”

Het NFFS streeft naar meer media- en filmonderwijs op middelbare scholen. Tijdens het festival worden zo’n workshops en Q&A’s gegeven door gevestigde film en mediamakers. Aan de prijs is niet alleen een beeldje verbonden maar ook een stimulering in de vorm van een stage, opleiding of een betaalde opdracht. Een groot aantal genomineerden en prijswinnaars vinden hierdoor hun weg in de mediawereld. Het NFFS is hierdoor zowel een podium als een springplank.

Bekijk hier alle winnaars.

Bron: NFFS/BM

Bericht delen