Lingo maakt comeback bij SBS6
vrijdag 7 juni 2019

Lingo maakt comeback bij SBS6

Het populaire woordspelletje Lingo maakt dit najaar haar comeback op televisie. De leerzame spelshow wordt onderdeel van de nieuwe vooravond van SBS6. Wie Lingo gaat presenteren wordt later bekendgemaakt.

Marco Louwerens: “Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als Lingo past heel goed in de vooravond van SBS6. Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een ‘look and feel’ die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt Lingo een frisse uitstraling.”

De eerste aflevering van Lingo werd al uitgezonden in 1989, waarna het beroemde spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – niet meer weg te denken was van de buis. Toch verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie.

Louwerens: “Het format van Lingo staat nog steeds als een huis. Daarom worden er alleen een paar kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan meepuzzelen. We hopen met dit programma goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de kijkers; zo bouwen we verder aan een sterke programmering voor deze zender met een breed publiek.”

Lingo wordt geproduceerd door IDTV.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen