Leo Blokhuis: ‘Ik herken de sfeer van DWDD niet, maar Top 2000 is een ander programma’
maandag 21 november 2022

Leo Blokhuis: ‘Ik herken de sfeer van DWDD niet, maar Top 2000 is een ander programma’

Leo Blokhuis denkt dat het ‘niet allemaal bij één persoon is misgegaan’ bij De Wereld Draait Door (DWDD). De problemen zijn ontstaan door een falende organisatie, stelt de presentator op Twitter.

Hij reageert op het artikel in de Volkskrant van vrijdag, waarin misstanden werden opgesomd die achter de schermen plaatsvonden. Daar zou presentator Matthijs van Nieuwkerk ook een belangrijke rol in hebben gehad.

‘Een medewerker – een heel belangrijke medewerker, maar toch, een medewerker die onder een hoofdredacteur die onder een directie valt – misdraagt zich. Hij is de oorzaak. Maar om het structureel uit de hand te laten lopen, daar heb je een falende organisatie voor nodig’, stelt Blokhuis, die onder meer het programma Top 2000 à Go-Go met Matthijs van Nieuwkerk presenteert.

In het artikel van de Volkskrant staat beschreven hoe tientallen werknemers ziek uitvielen, mede als gevolg van grensoverschrijdend gedrag. Het ging dan volgens hen bijvoorbeeld om ‘publieke vernederingen’ door Van Nieuwkerk.

Bron: AD/BM

Bericht delen