woensdag 17 januari 2018

Investigation Discovery naar basispakket Ziggo

Investigation Discovery (ID) gaat donderdag bij Ziggo van het digitale extra pakket naar het digitale basispakket. De verhuizing komt voort uit de nieuwe overeenkomst die onlangs is gesloten tussen LGI (het moederbedrijf van Ziggo) en Discovery Networks Benelux. Hiermee heeft de zender landelijke dekking.

De EPG positie van ID bij Ziggo blijft hetzelfde (123). ID vertelt waar gebeurde verhalen over waar mensen toe in staat zijn als ze tot het uiterste worden gedreven. ID heeft met gemiddeld 88 minuten per dag de langste kijktijd onder kijkers (Vrouw 20-49). De crime zender heeft dit jaar tot nu toe een marktaandeel van 1,6% binnen de doelgroep Vrouw 20-49 en bereikt maandelijks gemiddeld 2,2 miljoen kijkers (6+).

Tatiana Lagewaard, Channel Director ID: “We zijn blij dat ID onderdeel uitmaakt van het digitale basispakket van Ziggo. ID bereikt maandelijks gemiddeld 18,4% van alle vrouwen tussen de 20 en 49 jaar en dat aantal kan nu alleen maar groeien – crime is nu eenmaal een populair onderwerp bij de Nederlandse kijker. Bij ID brengen we elke maand meerdere nieuwe programma’s waarin misdaad de hoofdrol speelt en trakteren we de kijker op spannende thema’s zoals Ghostober in oktober, waarbij de duistere kant van het paranormale aan bod komt.”

In de aanloop naar Halloween zendt ID elke nacht in oktober verschillende programma’s uit waarin het paranormale centraal staat. The Demon Files, Ghost Asylum, Alaska Haunting en Paranormal Lockdown vertellen de verhalen van huizen die bevolkt worden door geesten en demonen en die daarmee de bewoners de stuipen op het lijf jagen. En in Ghosts Of Shepherdstown is het een heel stadje, dat kampt met geestverschijningen. Angstaanjagend zijn ook de horrorhuizen in Hell House die vervloekt lijken te zijn en waar de ene na de andere mysterieuze moord plaatsvindt.

ID programmeert vanaf 14 november een week lang Best of ID, met hierin de meest populaire programma’s van de crime zender met onder andere: Cry Wolfe, Murder Comes To Town en Evil Stephmothers.

Bron: Discovery/Broadcast Magazine

Bericht delen