Laetitia van der Lans hoofd levensbeschouwing KRO-NCRV
donderdag 19 september 2019

Laetitia van der Lans hoofd levensbeschouwing KRO-NCRV

Laetitia van der Lans is benoemd tot hoofd levensbeschouwing bij KRO-NCRV. Zij volgt Leo Fijen op, die deels met pensioen gaat.

Laetitia van der Lans, van origine theoloog, is op dit moment directeur-eigenaar van De Zalige Zalm, een bureau gespecialiseerd in geloofscommunicatie, en bestuurslid bij Vrienden van de Friezenkerk in Rome. Daarvoor was zij onder andere hoofd Communicatie bij het bisdom Groningen-Leeuwarden en programmamaker bij RKK. Ook bekleedde Laetitia diverse bestuursfuncties bij organisaties op het snijvlak van media en levensbeschouwing. Vanaf 1 november is zij in dienst bij KRO-NCRV als hoofd levensbeschouwing. Ze blijft als uitgever verbonden aan de Zalige Zalm.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: “Laetitia heeft een duidelijke visie op de belangrijke rol die levensbeschouwing speelt in onze samenleving. Hoe zingeving ons leidt in de keuzes die we maken in ons leven, en hoe media daar een rol in kunnen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat zij met haar kennis, haar ervaring, haar netwerk en haar visie de banden met de maatschappij nog meer aanhaalt.”

Laetitia van der Lans: “Voor mij persoonlijk is het christelijk geloof de bron van waaruit ik leef. Vanuit die bron wil ik me, samen met de programmamakers, ervoor inzetten dat de afdeling levensbeschouwing bij KRO-NCRV inspiratie gaat bieden voor alle programma’s. Vanuit mijn achtergrond wil ik graag bijdragen aan de onmisbare en onderscheidende rol van KRO-NCRV in de samenleving.”

Leo Fijen blijft bij KRO-NCRV betrokken als presentator op de zondagochtend en als adviseur van de directie op het gebied van levensbeschouwing.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen