dinsdag 16 januari 2018

KRO komt met Spoorloos Magazine

Op 22 juli lanceert de KRO Spoorloos Magazine. Het tijdschrift is gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma. Het verschijnt vier keer per jaar. Het blad is alleen beschikbaar via een abonnement van 10 euro.

Presentator Derk Bolt gaat maandag in Vertrekhal 1 op Schiphol het eerste nummer uitdelen. Hoewel Bolt op de cover en in het magazine nadrukkelijk aanwezig is, draait het in KRO Spoorloos Magazine niet om hem maar om de verhalen van de deelnemers aan het programma, benadrukt de KRO.

Bolt: “Het programma is een weergave van een heel klein deel van de verhalen die wij hebben. Er gebeurt zoveel rondom Spoorloos, maar dat kunnen we niet allemaal in de uitzending kwijt. De redactie krijgt zo vaak vragen over hoe het met iemand gaat, zelfs nog na een jaar of vier. Op dat soort verhalen kunnen we in het magazine inzoomen.”

“Ik ga regelmatig een column schrijven en af en toe een verhaal. Dat zal neerkomen op een verslag van een zoektocht of hoe ik me met een zoektocht heb bemoeid. In de uitzending zie je een vrij algemeen verhaal, maar in een artikel kan ik het wat persoonlijker maken en er commentaar op geven.”

Bron: Villamedia/Metro

 

Bericht delen