Koning laat zich bijpraten over alternatief Songfestival
dinsdag 21 april 2020

Koning laat zich bijpraten over alternatief Songfestival

Koning Willem-Alexander heeft maandag een gesprek gevoerd met Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival. Hij belde hem om te vragen naar de laatste stand van zaken omtrent de annulering van het evenement en de alternatieve tv-show op 16 mei.

De koning had in februari nog een uitnodiging gekregen om met zijn hele gezin naar het Eurovisie Songfestival te komen. Dat had eigenlijk half mei plaats moeten vinden in Rotterdam Ahoy, maar werd geannuleerd vanwege de coronacrisis. Er komt nu een alternatief vanuit Studio 21 in Hilversum.

Willem-Alexander reageerde vorig jaar erg enthousiast toen Duncan Laurence won in Tel Aviv. ‘Duncan’s song is a winning game! Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!’, twitterde de koning destijds.

‘Vanmiddag gesproken met Z.M. de Koning @koninklijkhuis over de gevolgen van de coronacrisis op de organisatie van het Eurovisie Songfestival‘, twittert Sietse Bakker. Hij plaatste daarbij een foto waarop te zien is dat hij al lopend aan het bellen is.

Bron: @koninklijkhuis/BM

Bericht delen