dinsdag 16 januari 2018

Koning bij viering 60 jaar NOS Journaal

Koning Willem-Alexander is eregast van de conferentie ‘Journalistiek on Demand’, waarmee de NOS het zestigjarig bestaan van het NOS Journaal viert. De koning zal het slotdebat bijwonen, zo heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

In dat slotdebat op 21 januari kruisen Giselle van Cann (plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws), Bert Habets (CEO van RTL Nederland) en Piet Bakker (hoogleraar Massamedia en Digitalisering) de degens over de rol van de journalistiek in de toekomst en de invloed van technologische ontwikkeling. Daarna trekt hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff – in een vraaggesprek met Rob Trip – conclusies.

Het eerste NTS Journaal, de directe voorloper van het NOS Journaal, werd in januari 1956 uitgezonden. Om dat te vieren organiseert de NOS – naast de conferentie – tal van activiteiten. Zo presenteren oud-presentatoren op 5 januari de dagjournaals, krijgt het publiek die dag op NPO 2 een unieke blik achter de schermen van het NOS Achtuurjournaal (gelijktijdig met de uitzending op NPO 1) en zijn er twee publieksevenementen in Hilversum.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen