dinsdag 16 januari 2018

Kijkcijferrecord door gratis Eredivisie Live

Dankzij de Eredivisie Live 10-daagse heeft de voetbalzender afgelopen weekend zijn eigen kijkcijferrecords gebroken. Gedurende dit eerste weekend van de 10-daagse, waarbij kijkers de digitale zender kosteloos kunnen volgen, keken er 2.430.800 personen naar Eredivisie Live.

Grote publiekstrekker was de wedstrijd Ajax – AZ op zaterdagavond, met 1.431.600 kijkers. Ook het duel PSV – FC Utrecht passeerde de grens van 1 miljoen kijkers, 1.086.000 mensen zagen de Eindhovenaren nipt winnen. Dit blijkt uit de gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Ook komende speelronde staat Eredivisie Live nog volledig in het teken van de 10-daagse, als onder meer de Klassieker Ajax – Feyenoord op het programma staat. Arno de Jong, directeur Media & Marketing van Eredivisie Live: “We zijn blij dat we al in het eerste weekend van de Eredivisie Live 10-daagse zoveel mensen een plezier konden doen. Het toont de populariteit van de sport in Nederland en de behoefte dit massaal met elkaar te beleven. Dit resultaat belooft dan ook veel voor het komende weekend, wanneer we de 10-daagse afsluiten met een prachtig programma.”

Bron: Tienfan/Broadcast Magazine

Bericht delen