Khalid Kasem was kandidaat voor nieuwe talkshow BNNVARA
zondag 31 mei 2020

Khalid Kasem was kandidaat voor nieuwe talkshow BNNVARA

De in opspraak geraakte advocaat Khalid Kasem was in beeld om bij BNNVARA een talkshow te presenteren. Wegens berichten dat hij zich mogelijk schuldig zou hebben gemaakt aan het lekken van informatie richting crimineel Ridouan Taghi trekt hij zich echter terug als kandidaat.

Kasem maakte een goede indruk bij gesprekken die werden gevoerd met kandidaten om het tijdslot van de eerder dit jaar afgezwaaide Matthijs van Nieuwkerk over te nemen. “BNNVARA is sinds het stoppen van DWDD bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma voor de vooravond op NPO 1″, zegt een woordvoerder van BNNVARA tegen Nu.nl.

“We hebben daarvoor met meerdere presentatoren tests opgenomen, waaronder met Khalid Kasem. We waren enthousiast en zijn verder in gesprek gegaan.” De berichtgeving van vrijdag dat het Openbaar Ministerie de 42-jarige advocaat zou verdenken van het lekken van informatie richting de beruchte crimineel Ridouan Taghi, die eind vorig jaar in Dubai werd opgepakt, maakt een abrupt eind aan de plannen.

“Hij wil zijn handen vrij hebben om zich hier tegen te verweren”, zegt de woordvoerder. “Verdere gesprekken met deze kandidaat als presentator voor de vooravond zijn daarom niet meer aan de orde.” Kasem ontkent met klem dat hij zich aan strafbare feiten schuldig gemaakt zou hebben. Hij zegt niets met de zaak te maken te hebben en wijst erop dat zijn reputatie “onherstelbaar beschadigd” kan worden.

Kasem is op dit moment partner van het advocatenbureau De Vries & Kasem dat hij samen met Peter R. de Vries oprichtte. De Vries heeft het kantoor verlaten, meldde hij op 29 mei, maar dat zou geen verband hebben met deze zaak. In De Telegraaf zegt hij: “Over het waarom van mijn terugtreden als directeur geef ik volgende week uitleg.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen