Kees Driehuis stopt met Per Seconde Wijzer
dinsdag 20 februari 2018

Kees Driehuis stopt met Per Seconde Wijzer

Vanaf 29 januari tot en met 1 maart is de bekende kennisquiz Per Seconde Wijzer weer te zien, wekelijks van maandag tot en met donderdag om 19.55 uur bij BNNVARA op NPO 2. 

Dit wordt het laatste seizoen voor presentator Kees Driehuis, die de quiz sinds 1989 presenteert. Driehuis nam onlangs formeel afscheid van BNNVARA vanwege de pensioengerechtigde leeftijd. Zodra bekend is wie vanaf het najaar van 2018 de presentatie van Per Seconde Wijzer gaat overnemen, laat BNNVARA dat weten. 

BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit: “Kees Driehuis ís zo ongeveer Per Seconde Wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie.”

Meer dan veertig jaar geleden begon hij op de actualiteitenafdeling van de VARA-radio. In de jaren ‘80 was Driehuis redacteur bij het legendarische televisieprogramma van Sonja Barend. 

Hij was de initiatiefnemer en eindredacteur van het onderzoeks-journalistieke programma Zembla en presenteerde NOVA en Buitenhof. Ook was Driehuis eindredacteur van documentaires als De Entertainer over Paul de Leeuw en de serie De Strijd over de geschiedenis van de arbeider in Nederland.

Driehuis presenteert sinds 1989 de kennisquiz Per Seconde Wijzer. Hij was daarmee de opvolger van Berend Boudewijn, die de quiz eind jaren ’60 presenteerde.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen