Katja Schuurman wordt gezicht van Memories
woensdag 17 januari 2018

Katja Schuurman wordt gezicht van Memories

Anita Witzier stopt na twintig jaar met Memories. Ze wordt opgevolgd door Katja Schuurman. Dat maakte Witzier bekend op NPO Radio 2. Witzier: “Ik heb heel veel mensen prachtige cadeautjes kunnen geven. Na twintig jaar is het tijd om het kind los te laten en over te dragen aan een lieve, beeldschone, multi gedisciplineerde, fantastische collega.”

Schuurman: “Ik heb al één aflevering mogen draaien. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit nu ga doen. Ik heb Anita gebeld voor tips. Ze zei: ‘Ga in elk geval niet zelf heel hard huilen.’ En bij de eerste hereniging huilde ik tranen met tuiten…”

Witzier over de reden waarom ze met Memories stopt: “Er werd steeds gezegd: ‘Het moet anders, jonger en nieuwer.’ Ik heb al jarenlang geroepen: ‘Dan moet je er een andere presentator aan koppelen.’ Je bereikt pas iets nieuws als je het rigoureus op de schop gooit. Ze hebben eindelijk geluisterd.” Witzier is ervan overtuigd dat Memories zonder haar kan. “Ik weet zeker dat het bij Katja in goede en kundige handen is. Veel mensen zeggen dat het programma aan mij hangt, maar dat is niet waar. Als Katja het doet, dan doet ze het op haar eigen manier. Dat is de beste manier, want daardoor wordt het haar programma.”

Bron: NPO Radio 2/BM

Bericht delen