Karim Amghar verwelkomt gasten in Villa Ramadan
zaterdag 2 maart 2024

Karim Amghar verwelkomt gasten in Villa Ramadan

Karim Amghar ontvangt vanaf woensdag 13 maart in Villa Ramadan elke week vijf gasten voor wie het dit jaar een speciale Ramadan is. Hij gaat met ze in gesprek over hoe zij deze maand beleven en waarom het deze keer voor hen zo speciaal is. Ze brengen gezamenlijk een dag door in de villa en bereiden samen een iftar maaltijd.

Voor alle gasten in de villa is het een bijzondere Ramadan. Het is de eerste keer dat ze de vastenmaand beleven na een keerpunt in hun leven. Bijvoorbeeld de eerste keer na een scheiding, na het verlies van een dierbare of bijvoorbeeld de eerste keer als bekeerde moslim.

Karim Amghar: “Dat de Ramadan een bijzondere maand is, dat wist ik al. Maar wat hebben mijn gasten bijzondere verhalen. Het was een gezellige en ongelofelijke ervaring om hun emoties en energie te voelen. Het was prachtig om te zien hoe divers de moslimgemeenschap in Nederland is, zowel in uiterlijk en manier van geloven, als in de verhalen.”

Villa Ramadan is vanaf woensdag 13 maart wekelijks te zien om 23.10 uur bij de NTR op NPO 2.

De gasten in de eerste aflevering:

Yasmine Ballachi
Dit jaar heeft Yasmine geen verplichtingen meer rondom haar studie en kan ze zich volledig richten op de Ramadan en werkzaamheden voor haar stichting Right 2 Care. Daarmee zet ze zich in voor hulpbehoevenden met onder andere rolstoelprojecten, inzamelingen voor onderwijs en Eid outfits. Ook heeft Yasmine een succesvol kookkanaal op TikTok genaamd YasMealz.

Mhemed Razzouki
Na zijn bijzondere fietstocht naar Mekka vorig jaar, is Mhemed benieuwd hoe hij dit jaar zijn Ramadan gaat ervaren. Hij fietste 5100 km door 11 landen om geld in te zamelen voor een goed doel. Hij eindigde zijn tocht met een bedevaart. Hij is blij dat hij dit jaar weer in goede gezondheid aan de Ramadan mag meedoen.

Saud Jama
Vorig jaar was Saud in Mekka tijdens de Ramadan, dat was enorm bijzonder. Dit jaar kreeg hij een nieuwe woning, een nieuw begin.

Aïsha Sriram
Aisha heeft, sinds haar bekering in 2012, weinig mensen in haar directe omgeving met wie ze in huiselijke sfeer iftars kan vieren tijdens de Ramadan. Vandaag is voor haar een samenkomst mét iftar die ze in lange tijd niet meer heeft meegemaakt.

Deqa Warsame
Begin dit jaar is Deqa gestart met haar podcast Kansrijk waarin ze mensen spreekt met een inspirerend verhaal en levenspad. De podcast streeft ernaar om ongelijkheid in kansen te bestrijden.

Bron: NTR/BM
Foto: Maartje Brockbernd/NTR (Yasmine Ballachi, Mhemed Razzouki, Saud Jama, presentator Karim Amghar, Aïsha Sriram en Deqa Warsame)

Bericht delen