dinsdag 16 januari 2018

Karen Eshuis nieuwe gezicht TV Oost

Karen Eshuis wordt de presentatrice van het nieuwe programma dat bij TV Oost de opvolger wordt van het huidige Overijssel Vandaag. Een programma dat iedere inwoner van Overijssel dagelijks gaat voorzien van het belangrijkste nieuws. Begin februari gaan het van start.

Overijssel is voor Karen Eshuis (31) geen onbekend terrein. Ze werd geboren in Hengevelde en vertrok op 17-jarige leeftijd naar Utrecht om Journalistiek te studeren. Voor haar tweede studie, Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, volgde ze een MBA-programma aan de Universiteit van Sjanghai.

Ze werkte als politiek redacteur voor het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen. In die periode maakte ze ook als freelance verslaggever voor NOS Langs de Lijn een aantal reportages over Nederlandse sporters in den vreemde.

In 2011 verliet Eshuis Nederland om als correspondent voor de NOS in China aan de slag te gaan, met als standplaats Peking. Voor het FD en BNR Nieuwsradio maakte ze een wereldreis langs ondernemers in het Midden-Oosten, Azië, Latijns-Amerika, Europa en Afrika. Na al het reizen keert Eshuis nu terug naar Overijssel om bij TV Oost aan de slag te gaan.

Bron: TV Oost

Bericht delen