woensdag 17 januari 2018

Jumbo wint Ster Gouden Loeki

De winnaar van de Ster Gouden Loeki 2016 is Helemaal Kerst met Jumbo van Jumbo. Het is de eerste keer dat Jumbo de publieksprijs voor reclame wint. Dat heeft Ster donderdagavond bekend gemaakt.

Adverteerder en reclamebureau Alfred International ontvingen de prijs uit handen van Frank Volmer, algemeen directeur van Ster. In de extra lange commercial van 70 seconden is onder meer acteur Frank Lammers te zien die als vader vreemden op straat een helpende hand toesteekt.
 
Vier van de tien tv-commercials in de finale waren van Jumbo. De supermarktketen scoorde het hele jaar goed tijdens de kwartaalverkiezingen voor de Ster Gouden Loeki. Van de veertig kwartaalwinnaars waren er acht commercials van Jumbo.
 
Vorig jaar won ook een supermarkt de Ster Gouden Loeki. Toen was Meneer Van Dalen neemt afscheid van Albert Heijn de favoriet van het Nederlands publiek.
 
Top 10 Ster Gouden Loeki 2016
1.    Helemaal Kerst met Jumbo van Jumbo (reclamebureau: Alfred International)
2.    Laten helpen van Ohra (Joe Public)
3.    Rapper van Centraal Beheer Achmea (DDB & Tribal Amsterdam)
4.    Thuisbezorgd door Max Verstappen van Jumbo (Alfred International)
5.    Eigenlijk best gek, hè? van KWF Kankerbestrijding (Houdini)
6.    Racedagen van Jumbo (Alfred International)
7.    Banaan van Ohra (Joe Public)
8.    Contact maken is simpel, met een beetje hulp van Mentos (BBH London)
9.    Pluk het najaar met Jumbo van Jumbo (Alfred International)
10.  Bedank jouw kerstheld van Coca-Cola (Sra Rushmore Madrid)
 
Elk kwartaal kiest een onafhankelijk publiekspanel van Intomart GfK de 10 mooiste, leukste, populairste commercials van dat kwartaal. Dit levert in totaal 40 kwartaalwinnaars op. Deze 40 commercials worden opnieuw aan het onafhankelijk panel voorgelegd, met als resultaat 10 finalisten. De uiteindelijke winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt voor 50 procent bepaald door het publiekspanel en voor 50 procent door het Nederlands publiek.

Bron: Ster/BM

Bericht delen