Jörgen Raymann, Loiza Lamers en Samantha Steenwijk in ‘moordspel’ De Verraders
vrijdag 19 februari 2021

Jörgen Raymann, Loiza Lamers en Samantha Steenwijk in ‘moordspel’ De Verraders

Op zaterdag 13 maart start RTL 4 met De Verraders, een meeslepend avontuur vol leugens, manipulatie en verraad. Een nieuw programma van idtv, de producent van Wie is de Mol?, waarin je als kijker weet wie de verraders zijn en wordt meegezogen in een strijd tussen goed en kwaad.

De eerste deelnemers zijn bekend. Loiza Lamers, Jörgen Raymann, Samantha Steenwijk, Holly Mae Brood, Sinan Can en Loek Peters gaan strijden in De Verraders.

In een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg komen bekende Nederlanders samen voor een spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat.

Angst, verdeeldheid en verdachtmakingen zijn het gevolg. De overige deelnemers proberen zich te weren door de verraders te ontmaskeren en hen, in de dagelijks terugkerende ‘Raad’, weg te stemmen voordat het te laat is… Maar zitten ze op een juist spoor en lukt het om de verraders weg te stemmen? In acht afleveringen is te zien hoe de deelnemers dit psychologische avontuur beleven en wie er uiteindelijk met de buit vandoor gaan.

Intens en vals
“Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode”, zegt presentator Tijl Beckand. “Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt.”

Een mindfuck die voor de kijker goed te doorgronden is. Zij zijn namelijk al vanaf de eerste aflevering op de hoogte wie de drie verraders zijn. “Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk”, aldus Beckand.

Wie de overige deelnemers van De Verraders zijn wordt op een later moment bekendgemaakt. Het programma is vanaf zaterdag 13 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 4. Er verschijnen acht afleveringen.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen