John de Mol naar gerechtshof in de hoop dat RoddelPraat alsnog wordt bestraft
dinsdag 23 april 2024

John de Mol naar gerechtshof in de hoop dat RoddelPraat alsnog wordt bestraft

John de Mol stapt naar het gerechtshof om alsnog een straf voor RoddelPraat-makers Dennis Schouten en Jan Roos af te dwingen. Hij wil dat ze worden bestraft voor de uitlatingen die ze deden over De Mols familie in het roddelprogramma.

Schouten laat weten dat hij en Roos zich dinsdag bij het gerechtshof in Amsterdam moeten melden omdat De Mol een artikel 12-procedure is gestart. Dat bevestigt diens advocaat Peter Plasman desgevraagd.

Schouten en Roos stelden twee jaar geleden in een uitzending van RoddelPraat dat de familie De Mol getuigen van de vermeende mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol, de zoon van John de Mol, zou hebben omgekocht.

De Mol stapte daarop naar de rechter, die de YouTubers vorig jaar veroordeelde tot een schadevergoeding van 5.000 euro. De aangifte van smaad en laster die De Mol ook deed, werd daarna geseponeerd omdat de officier van justitie geen reden meer zag om strafrechtelijk op te treden.

De Mol vindt de beschuldiging van RoddelPraat echter zo ernstig dat hij het gerechtshof heeft gevraagd om die aangifte alsnog te bekijken. “Smaad en laster is tegenwoordig aan de orde van de dag, maar als je een familie gaat beschuldigen van het betalen van zwijggeld om een misdaad te verhullen, dan vinden wij dat een ernstig strafbaar feit”, zegt Plasman. “Wij vinden dat de heren hiervoor bestraft moeten worden, dus niet alleen met het betalen van een schadevergoeding.”

Plasman laat weten dat hij namens De Mol al bij het gerechtshof is geweest om hun kant van het verhaal toe te lichten. Dinsdag is het de beurt aan Schouten en Roos. Schouten zegt desgevraagd de zaak “onzinnig” te vinden. “Het is twee jaar geleden en de rechter heeft zich er al eens over gebogen en ons een schadevergoeding opgelegd.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen