Jeugdserie SpangaS verkocht aan Noorwegen
donderdag 5 april 2018

Jeugdserie SpangaS verkocht aan Noorwegen

De KRO-NCRV jeugddramaserie SpangaS is verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. Dat heeft producent NL Film samen met KRO-NCRV en internationale sales agent Dutch Features Global Entertainment bekend gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat de jeugdserie opvalt in het buitenland. Eerder werd SpangaS al verkocht aan Zwitserland en zijn de remake-rechten aan Duitsland verkocht.

Kaja Wolffers, producent NL Film: “NRK Super was enthousiast over de manier waarop SpangaS complexe, maatschappelijke thema’s zoals pesten, genderdiversiteit en stille armoede aankaart, en tegelijkertijd entertainend blijft. Dat vind ik een groot compliment voor de serie, die in Nederland al twaalf jaar lang onafgebroken de jonge kijker weet te boeien, inspireren en vast te houden.”

SpangaS is Nederlands langstlopende dagelijkse jeugddramaserie, waarvan momenteel seizoen 11 dagelijks wordt uitgezonden op NPO Zapp. De opnames van seizoen 12 zijn deze week van start gegaan. In november dit jaar viert de serie zijn 12,5 jarig jubileum met de 2.000e aflevering.

De serie is door de jaren heen bekroond met onder meer de Gouden Stuiver, de Beeld & Geluid Award, de Cinekid Kinderkast Publieksprijs en de ZappLive Award. Ook vertaalde de serie zich naar het witte doek. Er werden twee SpangaS-films uitgebracht: SpangaS op Survival (2009) en SpangaS in Actie (2015).

De serie is een kweekvijver voor jong talent. Veel acteurs begonnen hun carrière in SpangaS, waaronder Gaby Blaaser, Beau Schneider, Kimberley Klaver, Stijn Fransen, Vajèn van den Bosch en Hassan Slaby. De huidige hoofdrollen worden vertolkt door Stephanie van Eer, Tara Hetharia, Iris van Loen, Bruno Prent, Timo Wils, Siawaash Cyrroes, Iris Amber Stenger, Joe Sinduhije, Tobias Oelderik en Yeliz Dogan.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen