Jeugdjournaal zoekt jonge talenten
maandag 11 maart 2019

Jeugdjournaal zoekt jonge talenten

Het NOS Jeugdjournaal zoekt kinderen met journalistiek talent. In samenwerking met het Instituut voor Beeld en Geluid organiseert het programma de NOS Jeugdjournaalwedstrijd.

De winnaar mag deze zomer écht als razende reporter op pad, onder begeleiding van een verslaggever, een unieke ervaring. Het resultaat is te zien op televisie, de website en het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Kinderen kunnen meedoen aan de wedstrijd door een zelfgemaakt filmpje in te sturen waarin zij verslag doen van een nieuwsonderwerp dat zij belangrijk vinden. Inzenden kan van 11 maart tot en met 5 april via beeldengeluid.nl/jeugdjournaal. Op deze site vinden deelnemers alle informatie over de wedstrijd, de opdracht en het wedstrijdformulier.

Uit alle inzendingen kiest de redactie tien finalisten. De NOS en Beeld en Geluid nodigen hen uit op 14 april in Hilversum voor een finalistenopdracht. Degene die de opdracht volgens de deskundige jury het beste uitvoert, is de winnaar.

Kinderen kunnen zich op de site van Beeld en Geluid ook opgeven voor masterclasses, op 17 en 24 maart. De verslaggevers Tamara & Youssef en Bart & Malou vertellen de kinderen dan over hun werk als ‘razende reporter’. Kinderen die niet aanwezig kunnen zijn, vinden de tips ook online terug.

Bron: NOS/BM

Bericht delen