woensdag 17 januari 2018

Jessica Haagmans naar A+E Networks

A+E Networks UK heeft Jessica Haagmans aangesteld als Regional Director Benelux, een nieuwe functie binnen A+E Networks.  Haagmans is het eerste staflid in de Benelux en gaat werken vanuit het nieuwe Benelux kantoor in Amsterdam. Haagmans begint eind september in haar nieuwe functie starten. 

Ze wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van A+E’s portefeuille van populaire zenders, het versterken van de bestaande relaties met affiliate partners en haar media sales house alsmede voor het creëren van nieuwe commerciële kansen met een speciale focus op digitale platformen. Zij rapporteert aan Nicolas Eglau, Chief Operating Officer bij A+E Networks UK en General Manager van de Nordics, Benelux en CEEMEA.

“We zijn verheugd Jessica te mogen verwelkomen als onze eerste Regional Director voor de Benelux. Haar benoeming is een belangrijke stap die de ambities van A+E Networks in de regio onderstreept. Ik ben ervan overtuigd dat met Jessica’s leadership ervaring en digitale kennis we kunnen voortbouwen op ons succes om een nog grotere speler in deze markt te worden,” aldus Eglau.

De aanstelling van Haagmans volgt na een belangrijke periode van investeringen en groei van A+E Networks in de Benelux. In de afgelopen 12 maanden is A+E een partnership aangegaan met marktleider RTL Nederland als haar advertising sales house, werd Crime+Investigation gelanceerd op KPN en Vodafone en verhuisde HISTORY naar het basispakket van Ziggo, KPN en Vodafone waarmee het bereik van de zender is vergroot tot meer dan 80% van de Nederlandse huishoudens.
Haagmans: “Ik kijk ernaar uit om samen met het team van A+E Networks te bouwen aan de positie en reputatie van het bedrijf in de Benelux. Met een portfolio van sterke global brands ben ik enthousiast over de potentiële groeimogelijkheden op alle platformen, waaronder digitaal, waarmee we de ambities van het bedrijf in de Benelux en heel Europa kunnen verwezenlijken.”

Haagmans werkte voor haar aanstelling bij affilinet Benelux, een van de toonaangevende affiliate netwerken in Europa. Als Managing Director was Haagmans verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten in de regio, het verbeteren en stroomlijnen van de klantgerichte processen in het bedrijf en leidde zij de acquisitie en integratie van het lokale affiliate netwerk Cleafs. Haagmans zit ook in het bestuur van het PAN, Platform Affiliate Netwerken Nederland. Eerder bekleedde Haagmans senior posities bij de toonaangevende uitgever Sanoma (Chief Operating Officer), de Urbanology Group en TV-productiehuis IDTV.

Bron: A+E Networks/Broadcast Magazine

Bericht delen