Jeangu Macrooy presenteert op 4 maart Nederlandse inzending Songfestival
donderdag 25 februari 2021

Jeangu Macrooy presenteert op 4 maart Nederlandse inzending Songfestival

Jeangu Macrooy laat op 4 maart voor het eerst de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2021 horen. AVROTROS kondigt aan dat het nummer op die dag om 19.00 uur live in première gaat.

De première is op 4 maart te volgen via YouTube, Instagram en Facebook. Hoe het nummer van Macrooy heet, is nog niet bekendgemaakt.

De zanger zou Nederland vorig jaar vertegenwoordigen met het nummer Grow, maar het Eurovisie Songfestival werd afgelast vanwege het coronavirus. De deelnemende landen mogen dit jaar dezelfde artiest nogmaals sturen, maar er moet wel een ander lied worden ingezonden.

Doordat Nederland in 2019 het Eurovisie Songfestival won met Arcade van Duncan Laurence, vindt het evenement dit jaar in Rotterdam Ahoy plaats. Het organiserende land plaatst zich altijd automatisch voor de finale, waardoor Macrooy niet hoeft op te treden in de halve finale.

Onlangs werd bekend dat de organisatie van het Eurovisie Songfestival nog steeds hoopt alle deelnemers in Rotterdam te kunnen ontvangen. Wel moet elk land van tevoren een liveoptreden opnemen dat wordt uitgezonden als de artiest wegens het coronavirus niet op het podium in Ahoy kan staan.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 18, 20 en 22 mei.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen