ITV Studios reorganiseert, naam Talpa Media verdwijnt
dinsdag 1 oktober 2019

ITV Studios reorganiseert, naam Talpa Media verdwijnt

ITV Studios maakte dinsdag bekend hoe zij haar internationale distributie- en commerciële activiteiten gaat reorganiseren. Hiermee versterkt zij haar positie om wereldwijd programma’s te ontwikkelen, produceren en distribueren.

De nieuwe structuur treedt vanaf januari 2020 in werking en zal zich gaan focussen op drie ‘Centres of excellence’ die met elkaar en met de internationale productietak van ITV Studios gaan samenwerken.

De drie ‘centres of excellence’ zijn Global Entertainment, waar de internationale distributie en exploitatie van entertainment formats onder één dak samen worden gebracht; Global Distribution, wat zich gaat richten op de internationale distributie van drama en de ‘finished tape’-versies van alle overige ITV Studios programma’s en Creative Network, dat creativiteit gaat stimuleren van unscripted labels binnen ITV Studios om het potentieel voor het ontwikkelen van wereldwijde hit shows te vergroten.

Talpa Global, onderdeel van Talpa Media, wordt volledig geïntegreerd in ITV Studios en krijgt de leiding over de volledige wereldwijde distributie en exploitatie van entertainment formats. Talpa Global staat bekend om haar expertise op het gebied van het managen van shows die een groot publiek trekken, een groot mondiaal commercieel potentieel hebben en content via allerlei manieren, waaronder merklicenties, merchandising, commerciële integratie en digitale en sociale activiteiten, te monetariseren.

Global Entertainment wordt de thuisbasis voor de licentiëring van enkele van de krachtigste formats wereldwijd. Hieronder valt het huidige nummer één entertainmentmerk, The Voice, en haar spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior, goed voor in totaal 117 versies in 180 landen. Maar ook het snelgroeiende Love Island met 13 versies, Hell’s Kitchen, Come Dine With Me, The Four, I’m A Celebrity, Four Weddings, I Love My Country en The Chase.

Global Entertainment komt onder leiding te staan van Maarten Meijs en is gevestigd in Nederland. De naam Talpa Media zal ophouden te bestaan. Creative Network komt onder leiding te staan van Mike Beale in Londen. Global Distribution wordt geleid door Ruth Berry en krijgt verkoopteams over de hele wereld.

De productiemaatschappijen Talpa Nederland (Talpa Content, Productie en Fictie), Mas Media en Vorst Media worden ook onderdeel van ITV Studios Netherlands onder leiding van CEO Karin de Groot en COO Edwin van der Veen. De productiebedrijven Talpa Middle East en Talpa Germany zullen integreren in ITV Studios. Talpa Middle East krijgt de nieuwe naam ITV Studios Middle East en staat onder leiding van Ziad Kebbi. Talpa Germany blijft onder leiding van Karsten Roeder.

Bron: Talpa Media/BM

Bericht delen