dinsdag 16 januari 2018

Interview Lance Armstrong door Oprah live bij TLC

Het exclusieve interview van Oprah Winfrey met Lance Armstrong zal in Nederland rechtstreeks worden uitgezonden door TLC. Voor Oprah Winfrey and Lance Armstrong: A Worldwide Exclusive bezoekt Oprah Armstrong thuis in zijn woonplaats Austin in Texas.

Het interview is onderdeel van het programma Oprah’s Next Chapter waarin zij beroemdheden, nieuwsmakers en gewone families opzoekt buiten de studio. In dit 90 minuten durende openhartige interview gaat Oprah geen onderwerp uit de weg.

Armstrong gaat in op het vermeende dopingschandaal, de jarenlange beschuldigingen van bedrog en de aanklachten over het gebruik van prestatiebevorderende middelen tijdens zijn wielercarrière. Het is de eerste keer dat Armstrong een interview geeft sinds hij zijn zeven eindzeges in de Tour de France kwijtraakte. Dit gebeurde nadat het Amerikaanse antidopingbureau USADA een omvangrijk rapport presenteerde waarin de oud-wielrenner werd beschuldigd van dopinggebruik tijdens zijn actieve carrière.

Armstrong werd voor het leven geschorst om zijn sport op professionele wijze uit te oefenen. Als gevolg van het rapport raakte Armstrong ook miljoenen dollars aan sponsordeals kwijt en trad hij eind vorig jaar terug als voorzitter van Livestrong, de stichting die hij oprichtte om geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Oprah Winfrey and Lance Armstrong: A Worldwide Exclusive is in de nacht van 17 op 18 januari om 03.00 uur te zien op TLC. Op 18 januari wordt het programma herhaald, om 20.30 uur op TLC en om 23.00 uur op Discovery Channel.

Bron: Discovery Networks Benelux/Broadcast Magazine

Bericht delen