dinsdag 16 januari 2018

Internationale prijs voor NCRV Dokument Junior Anne Vliegt

De NCRV-jeugddocumentaire Anne Vliegt van Catherine van Campen heeft de prijs voor Beste Korte Film gewonnen op het internationale documentairefestival Visions du Réel in het Zwitserse Nyon. In de 21 minuten durende documentaire wordt een deel van het leven van de elfjarige Anne, die Gilles de la Tourette heeft, in beeld gebracht.

Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst ‘vliegt’ ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best.

Jelle Peter de Ruiter, eindredacteur van NCRV Dokument Junior: “Wij zijn erg trots op het feit dat wij deze prijs hebben ontvangen. Het afgelopen jaar hebben wij er bewust voor gekozen ook documentaires voor kinderen te coproduceren en uit te zenden. Het feit dat die documentaires overal ter wereld worden vertoond en prijzen winnen is een blijk van vertrouwen en een extra bevestiging dat al die inspanningen lonen.”

De documentaire is een productie van Zuidenwind Filmprodukties en is financieel mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, het Fonds Psychische Gezondheid en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Anne Vliegt is te zien op: http://dokumentjunior.ncrv.nl.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen