dinsdag 16 januari 2018

Internationaal succes voor tv-drama Vrij

Het tv-drama Vrij van regisseur Martijn de Jong en scenarist Laura van Dijk is geselecteerd voor de competitie van het Oldenburg International Film Festival. Het scenario van de film is bovendien genomineerd voor de Prix Genève in de categorie Meest Vernieuwende TV Fictie Script 2015, geschreven door een nieuwkomer.

Het festival van Oldenburg, door Variety omschreven als het Duitse antwoord op het Amerikaanse Sundance Festival, geldt samen met Venetië en Toronto als één van de belangrijkste herfstfestivals voor onafhankelijke films op de internationale filmkalender. De Prix Genève maakt deel uit van de Prix Europa 2015, die gelden als één van de belangrijkste internationale prijzen op televisiegebied. De prijsuitreiking vindt plaats op 23 oktober in Berlijn.

Vrij is geproduceerd door Charlotte Scott-Wilson en Trent van OAK Motion Pictures in coproductie met de NTR als onderdeel van One Night Stand. De film ging in september 2014 in première op het Nederlands Film Festival, waar hoofdrolspeler Mads Wittermans (Van God Los, Penoza, De Fractie) een Gouden Kalf-nominatie ontving voor zijn rol. De film werd aansluitend op televisie uitgezonden. Eerder dit jaar beleefde Vrij al de internationale première tijdens het New York City International Film Festival.

Vrij gaat over de wonderbaarlijke vriendschap tussen de levenslang gevangene Kevin (Mads Wittermans) en het fantasierijke tienjarig meisje Mariska (Ysa Dekker) die haar spreekbeurt wil houden over moordenaars en contact legt met Kevin. Er groeit een bijzondere band tussen de twee, maar hoe meer de twee naar elkaar toe groeien, hoe meer de man wordt geconfronteerd met zijn levenslange lot.

Bron: OAK Motion Pictures/Broadcast Magazine

Bericht delen