dinsdag 16 januari 2018

Ineke Middag manager bij Beeld en Geluid

Het Instituut voor Beeld en Geluid heeft Ineke Middag in dienst genomen als unitmanager Museum. Zij gaat tevens deel uitmaken van het managementteam. Middag heeft ervaring in zowel de museale (Van Gogh Museum, Singer Laren, Museumvereniging en Het Hof van Nederland) als de archief- (erfgoedcentrum DiEP) en omroepsector (AVRO).

Bij Beeld en Geluid wordt ze verantwoordelijk voor het Museum, de vernieuwing ervan en de positionering en zichtbaarheid van Beeld en Geluid op bestuurlijk niveau in het museale en culturele veld. Om de bezoeker vanaf 2018 te kunnen ontvangen in een museum dat aansluit bij de laatste innovatieve ontwikkelingen, waarbij online en fysiek naadloos in elkaar overlopen, is Beeld en Geluid onlangs met een veranderprogramma gestart. Middag is vanuit haar functie verantwoordelijk voor dit traject.

Algemeen directeur Jan Müller: “Met meer dan 25 jaar relevante management- en bestuurservaring is Ineke de aangewezen persoon om het museum van Beeld en Geluid naar een volgend niveau te brengen. Met haar ervaring en persoonlijkheid zal ze een welkome aanwinst zijn voor ons instituut in het algemeen en de unit Museum in het bijzonder.”

Het Management Team van Beeld en Geluid bestaat verder uit Tom De Smet, unitmanager Archief en Daniël Mogendorff, unitmanager Bedrijfsvoering. Ineke Middag begint op 21 september. Ze neemt de functie over van Laura Koppenberg.

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine

Bericht delen