Ilse Openneer nieuwe adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws
donderdag 15 maart 2018

Ilse Openneer nieuwe adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws

Ilse Openneer (43) is per 1 april de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Zij zal in deze functie op dagelijkse basis leiding geven aan de redactie van RTL Nieuws.

Openneer werkte hiervoor tien jaar lang als eindredacteur van het Half Acht Nieuws van RTL 4 en leidde daarnaast, samen met adjunct Pieter Klein, de afgelopen twee jaar het vernieuwingsproject Rethink/Reform RTL Nieuws. Zij volgt in de hoofdredactie van RTL Nieuws Klein op, die redacteur/columnist wordt.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: “Ik zwaai met enige weemoed Pieter Klein uit, die de afgelopen tien jaar zo veel goeds voor onze nieuwsorganisatie heeft verricht. Blij dat hij in een nieuwe rol voor RTL Nieuws behouden blijft. Tegelijkertijd verwelkom ik met grote geestdrift Ilse Openneer in de hoofdredactie. Ze is een ervaren, enthousiaste, vernieuwingsgezinde journalist met wie ik de afgelopen jaren al intensief mee heb mogen samen werken. Openneer gaat samen met Marc Schreuder en mijzelf er alles aan doen om de rol van RTL Nieuws als betrouwbaar en vooruitstrevend nieuwsmerk voor Nederlanders te vergroten.”

Ilse Openneer: “Dit is een tijd om er vol tegenaan te gaan. Het is een tijd om te onderzoeken, te durven, het lef te hebben om nieuwe wegen in te slaan. RTL Nieuws is een bekend nieuwsmerk, met een redactie die nooit vergeet voor wie ze nieuws maakt en brengt. Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar onafhankelijke, betrouwbare en toegankelijke informatie.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen