dinsdag 16 januari 2018

Illegale voetbalstreams niet meer beschikbaar

Vlak voor de ontknoping om de landstitel zijn de Nederlandse voetbalclubs erin geslaagd enkele sites die Eredivisiewedstrijden illegaal streamden of embedden uit de lucht te halen. Het gaat om Vrijblijvend.com en de alternatieve domeinextensies Vrijblijvend.co.uk en .asia. De hoofdsite wordt gehost door Internet Dienstverlening bv uit Heemskerk, op welk adres ook B-Smarthosting, 1Eurohosting en Webcreators staan geregistreerd. De alternatieve domeinen draaien bij Strato.

 

“Deze websites maken illegale streams met TV-registraties van de Eredivisievoetbalwedstrijden openbaar in de zin van art. 1 jo. 12 lid 1 sub a Auteurswet zonder toestemming van de rechthebbenden (althans zij dreigen dat te gaan doen)”  betoogden de advocaten van de voetbalclubs. Een maand geleden werd Vrijblijvend.com al eens op zwart gezet. Maar toen ging de site met andere domeinextensies verder en later kwam ook de .com site weer online.

De wedstrijd FC Twente – Ajax is zondag overigens bij Ziggo tegen betaling te volgen, ook voor kijkers die geen abonnee zijn van Eredivisie Live. Naar verluid zal Al Jazeera de wedstrijd eveneens uitzenden.

Bron: Webwereld/Broadcast Magazine

Bericht delen