Ilja Gort langs de mooiste Franse streken in nieuw seizoen Gort over de Grens
zondag 25 december 2022

Ilja Gort langs de mooiste Franse streken in nieuw seizoen Gort over de Grens

Ilja Gort neemt ons mee op reis door zijn geliefde Frankrijk in een nieuwe serie van Gort over de Grens. In zes afleveringen gaat hij op zoek naar de mooiste en verrassendste streken waar hij het verhaal achter de schoonheid van het land, mensen die hij ontmoet, de mooiste wijnen én het lekkerste eten zoekt.

Ilja start deze serie in het spoor van Hannibal in het hooggebergte van de Haute-Savoie. De tweede aflevering zakt hij af richting het zuiden en vertelt over de twee gezichten van de Tarn. Daarna kruist hij het pad van een groepje oersterke vrouwen en ontmoet drie bijzondere kaas-en-wijnzussen in Frans Baskenland.

Na het zuiden van Frankrijk reist Ilja met een platbodem over de Loire, de ontembaarste rivier van Frankrijk. Daarna pakt hij zijn auto en reist naar Frans Catalonië, een stukje Spanje in Frankrijk. De laatste aflevering sluit Ilja af op het ‘eigenwijze eiland’ Corsica. In het betoverende Bonifacio duikt hij in het leven van Napoleon en vaart het zeegat uit met een robuuste Corsicaanse visser.

Gort over de Grens is vanaf 18 januari om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 2.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen